Blomkålsmos är hur gott som helst. Och väldigt lchf också. (Om man nu ägnar sig åt det. Jag drack cola till. Det är enligt lchf-konstens regler icke att rekommendera!)
Så nu delar jag med mig av detta jox som lägger sig som bomull runt hjärtat (så sa alltid min dagmamma, undrar hur hon menade - egentligen).
- Ta en påse fryst blomkål (Man kan använda färsk också. Det är antagligen billigare, men det är så jobbigt att hacka ner ett helt huvud i små buketter. Det sprätter så också. Det mesta verkar hamna på golvet tycker jag.)
- Koka blomkålen ihop med 2 dl grädde och en klutt smör.
- Koka länge, typ 20 minuter. (Här är det smart att lägga några enkronor på spisplattan och sedan ställa grytan ovanpå slantarna. Då bränner det inte vid lika snabbt.)
- Det är färdigkokt när blomkålen går att mosa med en sked och när all grädde kokat in (eller bort?).
- Mosa ihop blomkålssörjan med 50 gram Philadelphiaost (eller Willys egna färskost - om man kör billiga veckan)
- Salta och peppra.
Kanon med korv, kassler eller nåt annat salt till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar